Μία πολύ εύκολη «πίτα» χωρίς φύλλο. Γίνεται σε πολλές παραλλαγές ανάλογα με τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα.

Υλικά

500 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

¾ κούπας ελαιόλαδο + 4 κουταλιές της σούπας

200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι

1 κούπα τριμμένη φέτα

Αλάτι-πιπέρι

Νερό

Εκτέλεση

Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε πρώτα το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά για 1’-2’. Μετά προσθέτουμε το σπανάκι κατεψυγμένο και μισό ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και να απορροφήσει τα υγρά του (περίπου 10’). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, τη φέτα, το σπανάκι με το κρεμμύδι, και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να γίνει το μίγμα μας ένας μέτριος (όχι πολύ πηχτός, ούτε πολύ αραιός) χυλός. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα, καλά λαδωμένο, αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο για 45’.

Η ζυμαρόπιτα πρέπει να είναι αρκετά λεπτή για να γίνει τραγανή οπότε όταν μπει στο ταψί, το ύψος της δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 1-1,5 εκατοστό.

Tip

Αν έχετε καλαμποκάλευρο μπορείτε να βάλετε μία κούπα αλεύρι άσπρο και μία καλαμποκάλευρο (προσωπικά το προτιμώ έτσι)