Η γεμάτη γεύση της σοκολάτας συνδυάζεται με τάρτα σοκολάτας. Σοκολάτα Χ 2, για ατέλειωτη απόλαυση όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά
Για τη ζύμη πάστα φλώρα σοκολάτας
- 125γρ. βούτυρο 82% λιπαρά
- 75γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 δόση βανίλα
- 35γρ. αυγά
- 225γρ. αλεύρι
- 25γρ. κακάο
- 2,5γρ. μπέικινπάουντερ
Για τη γέμιση σοκολάτας
- 200γρ. σοκολάτα υγείας
- 160γρ. κρ.γάλακτος ζωική 35%
- 40γρ. γάλα χλιαρό
- 50γρ. αυγά
Εκτέλεση
Για τη ζύμη πάστα φλώρα σοκολάτας
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, κακάο και μπέικιν πάουντερ. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά να παγώσει και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 2mm. Φορμάρουμε στο τσέρκι, προψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Για τη γέμιση σοκολάτας
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων καλυμμένη με μεμβράνη προσέχοντας να μην καεί. Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας απαλά με ένα σύρμα χειρός . Περιχύνουμε τη βάση της τάρτας με τη γέμιση σοκολάτας και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά ακόμη.