Είναι μία από τις πολύ αγαπημένες μας συνήθειες. Ένα φυσικό αναψυκτικό, ένα γλυκό διάλειμμα όταν χρειαζόμαστε τόνωση και ανανέωση. Ένα ταξίδι σε αναμνήσεις και παιδικά όνειρα με λεμόνια και ζάχαρη.
Η εβδομάδα μας ξεκινάει με την πιο vintage συνταγή για σπιτική λεμονάδα στη στιγμή!
Θα χρειαστείς:
- 5 λεμόνια
- 1 1/4 της κούπας ζάχαρη
- 1 1/4 λίτρα νερό
Θα κάνεις:
- Ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια και κόβουμε τις φλούδες σε μικρές φέτες (το εσωτερικό του λεμονιού το αφήνουμε – για λίγο- στην άκρη)
- Βάζουμε τις φλούδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη
- Το αφήνουμε έτσι για μία ώρα προκειμένου να απορροφήσει η ζάχαρη τα έλαια από τις φλούδες των λεμονιών
- Βράζουμε το νερό και όταν κοχλάσει το ρίχνουμε μέσα στο μπολ
- Το αφήνουμε για 20 λεπτά για να κρυώσει και βγάζεις τις φλούδες
- Στύβομαι και τα πέντε λεμόνια και σουρώνουμε προσθέτοντας τον χυμό στο μπολ με την ζάχαρη και το νερό
- Τα βάζουμε όλα σε μία κανάτα και αμέσως στο ψυγείο ή σερβίρουμε προσθέτοντας παγάκια
Τη δροσιά του να έχετε!