Όχι, ότι δεν τρώγονται όταν δεν είναι απόλυτα στρογγυλά, αλλά να, όταν είναι τόσο απλό να σχηματίσεις τα τέλεια στρογγυλά μπισκότα γιατί να μην εφαρμόσεις το κατάλληλο κόλπο;
Στις περισσότερες συνταγές απαιτείται να σχηματίσεις με τη ζύμη μια μπάλα, να την τυλίξεις σφιχτά με μια μεμβράνη και να την τοποθετήσεις για μία ώρα στο ψυγείο προκειμένου να ξεκουραστεί.
Σε αυτή τη φάση αντί για την μπάλα ζύμης σου προτείνουμε να τοποθετήσεις τη μεμβράνη με τη ζύμη μέσα σε ένα χάρτινο ρολό που θα έχεις κόψει στη μέση (το ρολό που περισσεύει όταν τελειώσει το χαρτί της κουζίνας).
Όταν έρθει η στιγμή να κόψεις τη ζύμη σε κομμάτια, θα έχεις την έχεις σε απόλυτα συμμετρικό σχήμα.
Επίσης, με αυτόν τον τρόπο όταν θα χρειαστεί στη συνέχεια να απλώσεις τη ζύμη με τον πλάστη, δεν θα χρειαστεί να “ιδρώσεις” προκειμένου να αποκτήσεις το φύλλο σε ίδιο πάχος από άκρη σε άκρη.
Το στρογγυλό σχήμα
Για να δώσεις στρογγυλό επίπεδο σχήμα στα μπισκότα δεν έχεις παρά να προτιμήσεις τα κλασικά και δοκιμασμένα κουπάτ. Τα κουπάτ είναι ιδανικά και για να δώσεις συμμετρικό σχήμα στα σαντουϊτσάκια που σερβίρεις σε έναν μπουφέ.
Αν θέλεις τα μπισκότα σου να είναι στρογγυλά μεν, με όγκο δε (συνήθως πρόκειται για μπισκότα με γέμιση), δεν έχεις παρά να χρησιμοποιήσεις το βαθύ κουτάλι του παγωτού (scoop). Γεμίζεις το κουτάλι με τη ζύμη, αφαιρείς τη ζύμη που εξέχει πιέζοντας το κουτάλι στην άκρη ενός μπολ και πίεσε τη λαβή προκειμένου να αφήσεις τη μπάλα με τη ζύμη πάνω στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί.
Αυτή την περίοδο που οι φούρνοι δουλεύουν “full-time” είναι μια καλή ευκαιρία να εκμεταλευθείς τα παραπάνω κόλπα.
Πηγή: The Kitchn
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!