Συστατικά
1 οικογενειακό παγωτό κατά προτίμηση βανίλια
3 φλιτζάνια θρυμματισμένα corn flakes
1 ½ φλιτζάνια θρυμματισμένα γεμιστά μπισκότα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 αυγά
λάδι για το τηγάνισμα
σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
Το κόλπο για να πετύχει η συγκεκριμένη συνταγή είναι η ώρα που θα μείνει το παγωτό στη κατάψυξη ώστε να είναι τελείως στερεό. Αν το αμελήσετε θα το μετανιώσετε γιατί δεν θα πετύχει όπως το θέλετε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα παίρνουμε με το scoop του παγωτού όσες μπάλες θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ενώ στη συνέχεια τοποθετούμε το καπάκι της κατσαρόλας και τις βάζουμε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τελείως οι μπάλες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα corn flakes με το μπισκότο και τη ζάχαρη αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει στο μίξερ όχι τόσο όμως ώστε να γίνουν τελείως σκόνη. Αφαιρούμε τις μπάλες από τη κατάψυξη και τοποθετούμε μια μια της μπάλες στο μείγμα. Σε ένα δεύτερο μπολ στο οποίο έχουμε χτυπήσει τα αυγά τοποθετούμε τις μπάλες του παγωτού ξανά και στη συνέχεια τις ξαναπερνάμε από το πρώτο μείγμα. Πρέπει το μείγμα να έχει καλύψει όλο το παγωτό. Στη συνέχεια τοποθετούμε πάλι τις μπάλες στη κατάψυξη για 2 ώρες ακόμα. Αφαιρούμε τις μπάλες από τη κατάψυξη λίγα δευτερόλεπτα πριν το τηγάνισμα. Καλύτερα να τις βγάζετε σιγά σιγά και όχι όλες μαζί γιατί θα μαλακώσουν. Τηγανίζουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως με σαντιγί και σιρόπι σοκολάτας στη κορυφή.