Τα ταρτάκια γίνονται πολύ εύκολα και ταιριάζουν πολύ σε ένα μπουφέ. Τα παίρνουμε μαζί μας στις εκδρομές αλλά και τα παιδιά στο σχολείο για κολατσιό. Γίνονται ανάρπαστα!!

Υλικά

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο

1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες (μόνο το άσπρο μέρος)

¼  φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

16 στρογγυλά φυλλαράκια σφολιάτας

1 αυγό

400 γραμμάρια διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (gouda, emmental, γραβιέρα)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (2’-3’). Προσθέτουμε το πράσο και το σπανάκι και τσιγαρίζουμε μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό). Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε λίγο να κρυώσει.

Βάζουμε τα φυλλαράκια σε ταψάκια με θήκες για ταρτάκια ή αν δεν έχουμε για μάφιν τα οποία έχουμε βουτυρώσει πρώτα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το μίγμα με το σπανάκι κι ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε τα σφολιατάκια με τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο βαθμούς φούρνο (στον αέρα) για 20’-25’ μέχρι να ροδίσουν τα σφολιατάκια.P9920455R