Θέλεις τάρτα σοκολάτας αλλά θέλεις να είναι πρωτότυπη, ωραία, γρήγορη και εύκολη; Σου έχουμε ότι ζητάς στη παρακάτω συνταγή.
Υλικά
Για τη ζύμη σοκολάτας
125 γρ. βούτυρο 82% λιπαρά
75 γρ. ζάχαρη άχνη
1 δόση βανίλια
35 γρ. αυγά (χτυπάμε ένα αυγό κι έπειτα ζυγίζουμε)
Κοσκινισμένα
225 γρ. αλεύρι
5 γρ. κακάο
2,5 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση (γκανάς)
225 γρ. σοκολάτα υγείας
275 ml κρ.γάλακτος ζωική 35%
25 γρ. γλυκόζη
Για την επικάλυψη σοκολάτας
275 ml νερό
340 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 ml κρ.γάλακτος ζωική 35%
120 γρ. κακάο
15 γρ. φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά να παγώσει και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 2mm. Φορμάρουμε στη φόρμα διαμέτρου 20 cm και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.
Για τη γέμιση σοκολάτας (γκανάς)
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Προσθέτουμε την κρ.γάλακτος με τη γλυκόζη που έχουμε προηγουμένως ζεστάνει και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε τη ζύμη που ψήσαμε προηγουμένως (αφού έχουμε αφήσει να κρυώσει κι αυτή) κάνοντας αν θέλουμε σχέδια με ένα κορνέ.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την κρέμα και προσθέτουμε το κακάο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν πέσει λίγο η θερμοκρασία του μείγματος, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα έχουμε προηγουμένως μουλιάσει σε κρύο νερό και στραγγίξει και ανακατεύουμε να λιώσουν. Περιχύνουμε την τάρτα με τη γυαλιστερή επικάλυψη.