Μία ακόμη τάρτα την οποία μπορείτε να ετοιμάσετε και για το γιορτινό σας τραπέζι.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
500 γραμμάρια διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (gouda, emmental, γραβιέρα)
1 μικρή κρέμα γάλακτος light
Αλάτι
Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας. Αν περισσεύει φύλλο έξω από την ταρτιέρα, το κόβουμε με ένα μυτερό μαχαίρι. Τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το ψιλοκομμένο μπέικον και την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα κι απλώνουμε ομοιόμορφα.
Διπλώνουμε και στρίβουμε όσο φύλλο σφολιάτας περισσεύει περιμετρικά από τη γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο βαθμούς φούρνο (στον αέρα) για 40’-45’ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί καλά το φύλλο της σφολιάτας.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.