Αυτή η συνταγή για μαλακά, σοκολατένια cookies είναι από το βιβλίο της Αθηνάς Πάνου “Cookies”, από τις εκδόσεις Ψυχογιός .

Υλικά

110 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γραμμάρια μαλακή καστανή ζάχαρη

50 γραμμάρια ζάχαρη

1 αυγό

1 κουταλάκι γλυκού εσάνς βανίλιας

130 γραμμάρια αλεύρι

20 γραμμάρια κακάο

1 κουταλάκι γλυκού σόδα

¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι

100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας (εγώ χρησιμοποίησα λευκή σοκολάτα)

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στους 165ο, στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ μαζί με τα δύο είδη ζάχαρης και χτυπάμε στο μίξερ για 2’-3’. Ρίχνουμε το αυγό και την εσάνς βανίλιας να ενσωματωθούν.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι και χτυπάμε τα υλικά ώσπου να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε τις σταγόνες της σοκολάτας κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε σε κάθε ταψί κουταλιές στο μέγεθος καρυδιού, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους (απλώνουν αρκετά).

Ψήνουμε για 11’-12’. Αποσύρουμε τα cookies από το φούρνο, τα αφήνουμε 4’-5’ και μετά τα βγάζουμε με σπάτουλα από το ταψί και τα ακουμπάμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Βγαίνουν 16-20 τεμάχια, ανάλογα με το μέγεθος. Διατηρούνται 3-4 ημέρες καλά κλεισμένα σε κουτί.