H λαχταριστή συνταγή για μία “Πίτα πίτσα” που συνδυάζει τις αγαπημένες γεύσεις μικρών και μεγάλων από τη μαγείρισσα Νίκη Μερκούρη. 

Υλικά για την ζύμη
1/2 λίτρο γαλα
125 γραμμάρια βούτηρο
1 φακελάκι μαγιά
700 γραμμάρια- περίπου-αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

Υλικά για τη γέμιση 
500 γραμμάρια κίτρινα τυριά
500 γραμμάρια σάλτσα -έτοιμη- ντομάτας
300 γραμμάρια ζαμπόν
2 πιπεριές ψημένες (κόκκινη και πράσινη)

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτηρο και το ρίχνουμε σε μία λεκάνη μαζί με τη μαγιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και στο τέλος το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει !!

Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Ζυμώνουμε το φύλλο και χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.

Ανοίγουμε το φύλλο- παραληλόγραμμο- και απλώνουμε τη γεμιση. Κόβουμε κάθετες λωρίδες και τυλίγουμε απαλά σε μικρά ρολά 3εκατοστών. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί λαδωμένο και πατάμε για λίγο από πάνω για να απλώσει και να ενωθούν μεταξύ τους. Αφού τελειώσουμε και γεμίσουμε το ταψί πατάμε πάλι όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε τη πίτα πίτσα για 1 ώρα περίπου στους 180βαθμούς

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία !!!

Νίκη Μερκούρη

Νίκη Μερκούρη