Άλλη μία συνταγή που συνδυάζει παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με πρωτότυπο τρόπο από τον Σεφ Κωνσταντίνο Παπασταμάτη και το ελληνικό γιαούρτι Κρι Κρι
Υλικά
200 γρ. πέννες
80 γρ. σύγκλινο
1 πράσο (το λευκό μόνο)
40 γρ. κολοκύθι
Λίγο δυόσμο
Παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το σύγκλινο και αφού γλασάρει προσθέτουμε το πράσο και το κολοκύθι (αλάτι, πιπέρι).
Βράζουμε τις πέννες και προσθέτουμε στο τηγάνι 2 κουτάλες με το νερό στο οποίο έβρασαν οι πέννες. Όταν σχεδόν απορροφηθούν όλα τα υγρά προσθέτουμε το δυόσμο και το γιαούρτι (εκτός φωτιάς). Διορθώνουμε τη γεύση, αν χρειάζεται , και σερβίρουμε γαρνίροντας με flakes παρμεζάνας.
Το βίντεο της συνταγής: