Αρκετά με τη νηστεία! Τώρα που «αναστήσαμε» μπορούμε να επανέλθουμε στις παλιές, καλές μας συνήθειες J. Μια πανεύκολη σοκολατόπιτα που τρώγεται όλες τις ώρες και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση μπορείτε να τη σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό βανίλια!!!!
Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
½ φλιτζάνι τσαγιού κακάο σκόνη
3 αυγά
250 γραμμάρια φαρίνα
1 μικρό σφηνάκι κονιάκ
100 γραμμάρια σταγόνες λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τα υλικά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μίγμα.
Προσθέτουμε το κονιάκ, το αλεύρι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα κι ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε και τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο, για 20’-25’ στη μεσαία σχάρα.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.