Τα καραμελωμένα κρεμμύδια είναι αυτό το “κάτι” που προσθέτει αυτό το “κάτι” στη γεύση. Είναι αυτή η γαρνιτούρα που μερικές φορές καθορίζει το είδος του μπέργκερ που θα πάρεις. Ή το αν θα διαλέξεις τελικά τη μπριζόλα με το συνοδευτικό του πουρέ με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, ή αν ζητήσεις το ψαρονέφρι μόνο που αντί για συνοδευτικό ρύζι να έχει καραμελωμένα κρεμμύδια.
Είναι η συνταγή που δεν είχες συνειδητοποιήσει πως έλειπε από τις μαγειρικές γνώσεις σου, κι ευτυχώς είναι πανεύκολη:
Υλικά
- 2 κρεμμύδια
- 2 πρέζες ζάχαρη
- 50γρ. ξύδι μπαλσάμικο
- 40γρ. αλεύρι
- 40γρ. βούτυρο
- νερό
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να καραμελώσουν (15-20 λεπτά).
Όταν καραμελώσουν, προσθέτουμε το αλεύρι και νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να έχουν μια σύσταση παχύρευστης σάλτσας.