Τα καραμελωμένα κρεμμύδια είναι αυτό το “κάτι” που προσθέτει αυτό το “κάτι” στη γεύση. Είναι αυτή η γαρνιτούρα που μερικές φορές καθορίζει το είδος του μπέργκερ που θα πάρεις. Ή το αν θα διαλέξεις τελικά τη μπριζόλα με το συνοδευτικό του πουρέ με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, ή αν ζητήσεις το ψαρονέφρι μόνο που αντί για συνοδευτικό ρύζι να έχει καραμελωμένα κρεμμύδια.

Είναι η συνταγή που δεν είχες συνειδητοποιήσει πως έλειπε από τις μαγειρικές γνώσεις σου, κι ευτυχώς είναι πανεύκολη:

Υλικά

  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 50γρ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 40γρ. αλεύρι
  • 40γρ. βούτυρο
  • νερό

Εκτέλεση 

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να καραμελώσουν (15-20 λεπτά).

Όταν καραμελώσουν, προσθέτουμε το αλεύρι και νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να έχουν μια σύσταση παχύρευστης σάλτσας. καραμελωμένα-κρεμμύδια