Υλικά:

150 γραμμ. αμύγδαλο

150 γραμμ. ζάχαρη άχνη

60 γραμμ. ασπράδι αυγού

200 γραμμ. ασπράδι αυγού

120 γραμ. ζάχαρη

χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για τη γέμιση:

300 γραμμ. κρέμα γάλακτος ή, αν θέλετε πολύχρωμη γέμιση, πουρέ φρούτου της αρεσκείας σας (από χυμό πορτοκάλι, μπανάνα, φράουλας κ.λπ)

300 γραμμ. σοκολάτα υγείας ή, αν θέλετε πολύχρωμη γέμιση, λευκή σοκολάτα

50 γραμμ. βούτυρο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την πούδρα του αμυγδάλου με τη ζάχαρη άχνη και τα 60 γραμ. από το ασπράδι αυγού. Προσθέτουμε το επιθυμητό χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Χτυπάμε τα 200 γραμμ. από το ασπράδι και προσθέτουμε τα 120 γραμμάρια της ζάχαρης που έχουμε κάνει καραμέλα στους 116°C. Ανακατεύουμε τα δύο δείγματα και κόβουμε σε διάμετρο 3 έως 5 εκατοστά. Αφήνουμε να στεγνώσουν για μισή ώρα ώστε να κάνουν μία κρούστα και ψήνουμε στους 160°C για 10 λεπτά.

Για τη γέμιση: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ή τον πουρέ φρούτου και ανακατεύουμε με τη σοκολάτα υγείας ή αντίστοιχα τη λευκή σοκολάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για να παγώσει και γεμίζουμε τα μακαρόν μας.

Συνταγή για 100 μακαρόν

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 30 λεπτά

Συνταγή: Στέφανος Διαμαντόπουλος

Φωτογραφίες: Τάσος Αντωνίου

Τη συνταγή βρήκαμε στο Μαμά Πεινάω