Δηλώνω λάτρης του αβοκάντο. Μπορώ να το τρώω σκέτο με το κουτάλι (κι αλατάκι). Το βάζω σε σαλάτες, το βάζω στα ρολάκια σούσι που φτιάχνω, το κάνω και γουακαμόλε. Το ξέρω ότι το αυθεντικό γουακαμόλε πρέπει να ανακατεύεται με το πιρούνι για να μπορείς να διακρίνεις τα υλικά όταν το τρως. Αλλά, πείτε με τεμπέλα, πείτε με ξεροκέφαλη, εμένα μου αρέσει να το περνάω από το multi για να έχει κρεμώδη υφή και να κάνω τα nachos μου “βαρκούλα” και να τα γεμίζω γουακαμόλε! Γίνεται γρήγορα, είναι πεντανόστιμο και σε βγάζει ασπροπρόσωπο όταν έρχονται φίλοι σπίτι για ταινία και μπύρες.
Υλικά
- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 τομάτα ξεφλουδισμένη
- χυμό από 1 lime
- αλάτι
- λίγο μπούκοβο
Καθαρίζω τα αβοκάντο κι αφαιρώ το κουκούτσι. Καθαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ξεφλουδίζω την τομάτα και την κόβω στα δύο.
Βάζω όλα τα υλικά στο multi και χτυπάω για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά. Το αφήνω λίγη ώρα στο ψυγείο και σερβίρω με μπόλικα nachos και παγωμένη μπύρα.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.