Υλικά

  • 50 γραμμ. ασπράδι αυγού
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • σαντιγύ (μπορείτε να την προμηθευτείτε από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σας)
  • φράουλες

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τα υλικά μας σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ το μείγμα μας μέχρι να κρυώσει. Κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος και ψήνουμε στους 100°C για μία ώρα. Γεμίζουμε με κρέμα σαντιγύ και ψιλοκόβουμε φράουλες, κάνοντας το ίδιο πράγμα για τρεις στρώσεις. Σερβίρουμε φρέσκια.

Tip: Τις φράουλες μπορούμε να τις μαρινάρουμε σε αλκοόλ ή ζάχαρη.

Συνταγή: Στέφανος Διαμαντόπουλος

Φωτογραφία: Τάσος Αντωνίου

Βρήκαμε τη συνταγή στο Mama Peinao