Υλικά
- 50 γραμμ. ασπράδι αυγού
- 100 γραμμ. ζάχαρη
- ξύσμα λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
- σαντιγύ (μπορείτε να την προμηθευτείτε από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σας)
- φράουλες
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τα υλικά μας σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ το μείγμα μας μέχρι να κρυώσει. Κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος και ψήνουμε στους 100°C για μία ώρα. Γεμίζουμε με κρέμα σαντιγύ και ψιλοκόβουμε φράουλες, κάνοντας το ίδιο πράγμα για τρεις στρώσεις. Σερβίρουμε φρέσκια.
Tip: Τις φράουλες μπορούμε να τις μαρινάρουμε σε αλκοόλ ή ζάχαρη.
Συνταγή: Στέφανος Διαμαντόπουλος
Φωτογραφία: Τάσος Αντωνίου
Βρήκαμε τη συνταγή στο Mama Peinao
Το «Μαμά Πεινάω» είναι μία ιδέα του Τάσου Αντωνίου όπου μαζί με αγαπημένους φίλους βρίσκουν τις καλύτερες ειδήσεις για το φαγητό,το κρασί, τα γλυκά και οτιδήποτε άλλο όμορφο και ενδιαφέρον και σας το παρουσιάζουν!