Η πατατοσαλάτα αποτελεί ένα πιάτο που απολαμβάνουμε τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Όταν η πατάτα παντρεύεται με το μυρωδάτο λεμόνι, τα μυρωδικά και τη γεμάτη γεύση του ταχινιού τότε ο συνδυασμός είναι ακαταμάχητος.
Μερίδες: 6-8
Υλικά
Για τη σαλάτα
2 κιλά πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια-μπουκιές
Χοντρό αλάτι
½ κούπα φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
½ κούπα κάπαρη
1 δέσμη φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Για το ντρέσινγκ
1 κουτ.γλυκού φλούδα λεμονιού
¼ κούπας χυμό λεμόνι
2 κουτ.σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
1 ½ κουτ.σούπας μουστάρδα Dijon
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
1 ½ κουτ.σούπας ταχίνι
½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού στη μύτη του κουταλιού του γλυκού
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάλτε τις πατάτες σε νερό για να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά. Προσέξτε να μην παραβράσουν καθώς πρέπει να είναι λίγο τραγανές. Στραγγίστε τις πατάτες και αφήστε τις να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν, προσθέστε τον άνηθο, την κάπαρη και το φρέσκο κρεμμύδι.
Ετοιμάστε το ντρέσινγκ, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Σκοπός είναι να αναμειχθούν όλα τα υλικά σε μια ομοιόμορφη σως. Αν το ντρέσινγκ είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο λάδι ή μία κουταλιά της σούπας νερό. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, αν χρειαστεί.
Προσθέστε το ντρέσινγκ στις πατάτες και δοκιμάστε ξανά αν χρειάζεται παραπάνω αλάτι ή πιπέρι. Η πατατοσαλάτα διατηρείται στο ψυγείο για 3-5 μέρες.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!