Η ελαφριά μους συναντά την απολαυστική γεύση της καραμέλας σε ένα απολαυστικό γλύκισμα.

Υλικά

  • 25γρ. νερό
  • 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. κρ.γάλακτος ζωική 35%
  • 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 δόση βανίλια
  • 30 γρ. αυγά
  • 60 γρ. κρόκους αυγών
  • 8 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 300 γρ. σαντιγί ζωική 35%
  • Λίγη σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε το νερό μαζί με τα 150γρ. ζάχαρης μέχρι να γίνει μια καραμέλα σκούρου χρώματος και σβήνουμε με την καυτή κρέμα.

Χτυπάμε σε μπενμαρί τα 100γρ. ζάχαρης, τη βανίλια, τα αυγά και τους κρόκους μέχρι να ζεσταθούν (45 βαθμούς). Στη συνέχεια, το τοποθετούμε αμέσως στο μίξερ με το σύρμα και χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει.

Προσθέτουμε ανακατεύοντας με μία σπάτουλα τα φύλλα ζελατίνης λιωμένα, αφού τα έχουμε προηγουμένως μουλιάσει σε κρύο νερό και στραγγίξει.

Τέλος, προσθέτουμε τη σάλτσα καραμέλας σε θερμοκρασία δωματίου και τέλος προσθέτουμε σταδιακά τη σαντιγί.

Γαρνίρουμε με λίγη τριμμένη σοκολάτα.