Κάθε χρόνο, αυτήν την εποχή, οι λεμονιές μας είναι γεμάτες από ζουμερά λεμόνια κι έτσι είναι μοναδική ευκαιρία για να φτιάξουμε την αγαπημένη μας μαρμελάδα λεμόνι. Τώρα βέβαια και μαρμελάδα ακριβώς δεν τη λες γιατί έχει κι αυγό και βούτυρο.

Γίνεται όμως μια εξαίρετη, φίνα στη γεύση κρέμα, που εκτός από το ψωμί μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και σαν επικάλυψη σε ένα cheesecake.LemonCurd3

Υλικά

8 λεμόνια

8 αυγά

1 κιλό ζάχαρη

200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

2 βανίλιες

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λεμόνια. Παίρνουμε το χυμό τους και το ξύσμα τους και τα προσθέτουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.

Με ένα μίξερ χειρός ανακατεύουμε μέσα στην κατσαρόλα όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έρθει το μίγμα μας σε βρασμό.

Μόλις γίνει αυτό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε τη μαρμελάδα μας για 6’-8’ ανακατεύοντας πάρα πολύ συχνά (σχεδόν συνέχεια).

Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τη μαρμελάδα σε καθαρά και στεγνά βάζα όσο είναι ακόμη ρευστή (μόλις κρυώσει θα σφίξει) κι αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Κλείνουμε καλά τα βαζάκια και διατηρούμε στο ψυγείο.