O pastry chef Χρήστος Βέργαδος μας φτιάχνει τη μέρα με ένα λαχταριστό κέικ λεμονιού. 

Υλικά: 
5       αυγά
350gr   ζάχαρη
150ml  κρέμα γάλακτος
300gr  αλεύρι
100gr   βούτυρο λιωμένο
½  κουταλάκι αλάτι
Ξύσμα απο 3 λεμόνια
1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
50ml    ρούμι

Εκτέλεση:

Xτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε λίγη-λίγη (σε συνεχή ροή) την κρέμα γάλακτος και μετά το βούτυρο, λιωμένο αλλά όχι καυτό. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Άδειαζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180οC, για περίπου μια ώρα.

??????????-5

Χρήστος Βέργαδος