O pastry chef Χρήστος Βέργαδος μας φτιάχνει τη μέρα με ένα λαχταριστό κέικ λεμονιού.
Υλικά:
5 αυγά
350gr ζάχαρη
150ml κρέμα γάλακτος
300gr αλεύρι
100gr βούτυρο λιωμένο
½ κουταλάκι αλάτι
Ξύσμα απο 3 λεμόνια
1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
50ml ρούμι
Εκτέλεση:
Xτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε λίγη-λίγη (σε συνεχή ροή) την κρέμα γάλακτος και μετά το βούτυρο, λιωμένο αλλά όχι καυτό. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Άδειαζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180οC, για περίπου μια ώρα.