Τα βράδια της εβδομάδας ο χρόνος για μαγείρεμα είναι πολύ περιορισμένος. Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση μπορούμε να ετοιμάσουμε πολύ γρήγορα μια απλή τυρόπιτα με ελάχιστα υλικά.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
1 αυγό
1 μικρή κρέμα γάλακτος light
500 γραμμάρια φέτα τριμμένη ή κίτρινα τυριά ή συνδυασμό αυτών
Αλάτι, πιπέρι
Σουσάμι (προαιρετικά)
Βουτυρώνουμε καλά ένα μικρό, παραλληλόγραμμο πυρίμαχο σκεύος.
Βάζουμε το φύλλο της σφολιάτας καλύπτοντας το σκεύος με τη μισή επιφάνεια του φύλλου (το υπόλοιπο μισό θα το διπλώσουμε μετά από πάνω από το μίγμα των τυριών).
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αν βάλουμε φέτα δεν βάζουμε αλάτι γιατί αλλιώς θα γίνει πολύ αλμυρή η πίτα.
Ρίχνουμε το μίγμα των τυριών πάνω στο απλωμένο φύλλο και σκεπάζουμε με το άλλο μισό δημιουργώντας έτσι ένα πακετάκι. Κλείνουμε καλά τις άκρες με τα δάχτυλα μας.
Αν χρησιμοποιήσουμε σουσάμι, αλείφουμε με λίγο νερό την επιφάνεια της πίτας και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για 40’-45’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.