Το Gluhwein είναι ένα ζεστό κόκκινο κρασί που συνηθίζεται να προσφέρεται την περίοδο των Χριστουγέννων στις γερμανόφωνες χώρες καθώς και στην περιοχή της Αλσατίας στη Γαλλία.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το gluhwein προσφέρεται και σε όλα τα χειμερινά θέρετρα της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Γαλλίας προκειμένου να ζεσταθούν οι λάτρεις του σκι και του snowboard J

Υλικά

1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί (750 ml)

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

2 ξύλα κανέλας

1 πορτοκάλι

10 μοσχοκάρφια (ολόκληρα γαρίφαλα)

1 αστεροειδής γλυκάνισος

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το σκουπίζουμε. Καρφώνουμε πάνω του τα μοσχοκάρφια και το κόβουμε στα 4.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα ξυλαράκια κανέλας, τα κομμάτια πορτοκάλι και το γλυκάνισο.

Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε για 7’-10.

Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά το ζεσταίνουμε (δεν το αφήνουμε να βράσει).

Αποσύρουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε ζεστό σε γυάλινες κού