Πολλοί το αποκαλούν το fast food των χορτοφάγων. Το Φαλάφελ είναι ρεβιθοκεφτές με τραγανή κρούστα και μαλακή σάρκα που μπορεί να μπει σε αραβική πίτα και να συνοδευτεί από τομάτα, μαϊντανό και γιαούρτι που θα περιχύσετε με λίγο χυμό λεμονιού. Αποτελεί παραδοσιακή συνταγή της Αιγύπτου, του Λιβάνου και της Συρίας, ενώ είναι πολύ κοντά στις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας.
Μάθετε πως να ετοιμάζετε το δικό σας σπιτικό φαλάφελ που αν βάλετε σε αραβική πίτα, αποτελεί ιδανικό γεύμα για το γραφείο:
Υλικά:
250 γρ. ρεβίθια βρασμένα
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Τσίλι σε σκόνη
Πάπρικα γλυκιά
Κύμινο
1 κούπα αλεύρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη αδειάζουμε το νερό, βάζουμε καθαρό και βράζουμε τα ρεβίθια ώσπου να είναι έτοιμα.
Στο μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και πολτοποιούμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει το μείγμα.
Σε τηγάνι βάζουμε το σπορέλαιο σε πολύ δυνατή φωτιά και περιμένουμε να κάψει. Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο λίγο από το μείγμα και ρίχνουμε στο τηγάνι για να φτιάξουμε τους κεφτέδες. Όταν πάρουν χρώμα αποσύρουμε και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.