Αυτή την τυρόπιτα την δοκίμασα για πρώτη φορά στο σπίτι της φίλης μου της Δήμητρας κι από τότε έγινε η αγαπημένη μου. Γίνεται εύκολα, γρήγορα και με λίγα υλικά. Τα παιδιά δε, τη λάτρεψαν!

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)

3 αυγά

1 πακέτο Philadelphia light

400 γραμμάρια φέτα

Λίγο πιπέριcheese-pie2

Βουτυρώνουμε καλά ένα αντικολλητικό παραλληλόγραμμο ταψί ή pyrex.

Βάζουμε σ’ ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τη φέτα που προηγουμένως την έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι, το Philadelphia και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί και απλώνουμε από πάνω το μίγμα των τυριών. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε καλά τις άκρες διπλώνοντας τες.

Αν θέλουμε, αλείφουμε το φύλλο από πάνω με λίγο γάλα ή χτυπημένο ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε για 50’-60’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.