Αυτή την τυρόπιτα την δοκίμασα για πρώτη φορά στο σπίτι της φίλης μου της Δήμητρας κι από τότε έγινε η αγαπημένη μου. Γίνεται εύκολα, γρήγορα και με λίγα υλικά. Τα παιδιά δε, τη λάτρεψαν!
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
3 αυγά
1 πακέτο Philadelphia light
400 γραμμάρια φέτα
Βουτυρώνουμε καλά ένα αντικολλητικό παραλληλόγραμμο ταψί ή pyrex.
Βάζουμε σ’ ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τη φέτα που προηγουμένως την έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι, το Philadelphia και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί και απλώνουμε από πάνω το μίγμα των τυριών. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε καλά τις άκρες διπλώνοντας τες.
Αν θέλουμε, αλείφουμε το φύλλο από πάνω με λίγο γάλα ή χτυπημένο ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για 50’-60’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.