Το έχουμε ξαναπεί αρκετές φορές. Δεν θέλει τόσο κόπο να ετοιμάσεις εύκολα, σπιτικό ψωμί που δεν συγκρίνεται με τίποτα με το έτοιμο που αγοράζουμε από το φούρνο. Bonus: όταν ψήνεις ψωμί, το σπίτι μοσχοβολάει.
Αυτά τα τυροψωμάκια γίνονται πολύ εύκολα με έτοιμο μείγμα για ψωμί που μπορείτε να βρείτε σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Ταιριάζουν υπέροχα με όλα τα φαγητά αλλά μπορούν άνετα να συνοδέψουν κι ένα πιάτο τυριών όταν μαζεύεστε με φίλους στο σπίτι για κρασάκι και κουβεντούλα.
Υλικά (για 12 ψωμάκια)
500 γραμμάρια έτοιμο μίγμα για χωριάτικο ψωμί (εγώ χρησιμοποίησα το μίγμα από τους ΜΥΛΟΥΣ ΚΡΗΤΗΣ)
320 ml ζεστό νερό (προσοχή όχι καυτό ή βραστό γιατί δεν θα φουσκώσει)
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο (μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αρωματισμένο ελαιόλαδο)
1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο Regato
Εκτέλεση
Βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά (εκτός από τα τυριά) και ζυμώνουμε καλά μέχρι που να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Μετά προσθέτουμε τα τυριά και ξαναζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 25’ περίπου.
Εν τω μεταξύ παίρνουμε ένα ταψί με 12 θήκες για μάφιν και λαδώνουμε την κάθε θήκη πολύ καλά. Μόλις περάσουν τα 25’ ξαναζυμώνουμε λίγο το ζυμάρι μας και το χωρίζουμε σε 12 κομμάτια.
Πλάθουμε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε στις θήκες για μάφιν. Ξανασκεπάζουμε με την πετσέτα για άλλα 25’ (επειδή έχουν το τυρί τα ψωμάκια μας δεν θα φουσκώσουν πάρα πολύ).
Ψήνουμε τα ψωμάκια, σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο, για 22’-25’. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο (αν αντέξουμε να περιμένουμε), τα ξεφορμάρουμε και τα σερβίρουμε.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.