Και τι που πέρασε το καλοκαίρι; Ένα δροσιστικό και απολαυστικό κοκτέιλ σε ένα μπαρ, στο σαλόνι ή στο μπαλκόνι μας είναι ότι χρειάζεται για να χαλαρώσουμε από μία δύσκολη ημέρα.
Οι περισσότεροι όμως τα αποφεύγουν επειδή έχουν πολλές θερμίδες και ζάχαρη.
Πως μπορούμε λοιπόν να κάνουμε το κοκτέιλ μας πιο ….διαιτητικό; Τέρμα η ζάχαρη! Προσθέστε σιρόπι αγαύης. Ξεχνάτε τις θερμίδες και κερδίζετε σε γεύση!
Εύκολη συνταγή : Μαργαρίτα λεμόνι με αγαύη!
- 1 μοσχολέμονο (lime)
- Αλάτι για το ποτήρι
- 60γρ τεκίλα
- 30γρ φρέσκο χυμό λεμονιού
- 30γρ νέκταρ αγαύης
Σε ένα σέικερ γεμάτο πάγο, βάζουμε τα συστατικά, χτυπάμε δυνατά και στραγγίζουμε στο ποτήρι.
Θανοπούλου Νίκολη/ Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M. Med. Sci.
Βουλής 36, Σύνταγμα/ 6947823244 – 211 2141584
[email protected]/ www.idiatrofi.gr
Διαιτολόγος-διατροφολόγος της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτήριο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην κλινική διαιτολογία στο Roehampton University, Λονδίνου. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος του Κέντρου Διατροφικής Υποστήριξης και Διαιτολογίας του Μαιευτηρίου ΡΕΑ-Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική, ενώ έχει εργαστεί σε Κέντρο Φυσικής Υγείας, ως εκπαιδευτικός στο Ι.Ε.Κ Αμαρουσίου, και στο Τμήμα Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε διεθνές συνέδριο ESCP, στο Σύλλογο Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών καθώς σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια.