Έχεις ήδη αντιληφθεί πως η γαστρονομική ελευθερία των διακοπών οφείλει να λάβει ένα τέλος εκτός αν θέλεις να ψάχνεις για ρούχα σε μεγαλύτερο νούμερο στο τέλος Σεπτέμβρη και τι κρίμα που δεν θα έχει εκπτώσεις! Η επαναφορά σε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή μετά τις καλοκαιρινές διακοπές αποτελεί ίσως μία από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες του σύγχρονου ανθρώπου και ειδικά για όσους έχουν αδυναμία στα γλυκά!
Επειδή έχω μπει σε διαδικασία ολικής επαναφοράς αλλά κατά τις 5 μ.μ. το στομάχι μου και ο ουρανίσκος μου δίνουν σήμα πως ήρθε η στιγμή για το καθιερωμένο παγωτάκι, αντιστέκομαι σθεναρά με τις ακόλουθες συνταγές για γλυκά που φτάνουν maximum τις 150 θερμίδες:
DIY παγωμένο γιαούρτι σοκολάτας
Υλικά:
1 στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 κουτ.γλ. κακάο
1 κουτ.γλ. στέβια
Αναμιγνύετε το κακάο με τη στέβια μέσα στο κεσεδάκι με το γιαούρτι και το αφήνετε για λίγα λεπτά στην κατάψυξη αν το θέλετε πολύ παγωμένο. Τόσο απλό!
Τα υλικά για 4 μερίδες είναι:
- 25 γρ. ζεματισμένα φουντούκια ή αμύγδαλα
- Ηλιέλαιο για την επάλειψη
- 2 ώριμα αχλάδια σε φέτες δίχως τον πυρήνα τους
- 2 ώριμα νεκταρίνια σε φέτες δίχως το κουκούτσι τους
- 4 ώριμα δαμάσκηνα, κομμένα στη μέση δίχως το κουκούτσι τους
- 200 γρ. της κούπας κρέμα τυριού frais χωρίς λιπαρά
- ½ κ.γλ. βανίλια σε σκόνη ή μερικές σταγόνες υγρής βανίλιας
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τη ψηστιέρα.
- Προσθέτετε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα, κλείνετε το καπάκι και τα αφήνετε για 3 λεπτά μέχρι να ψηθούν ελαφρά.
- Σπρώχνετε τους καρπούς με μία ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα στο δοχείο συγκέντρωσης υγρών και μετά σε ένα πιάτο και τους αφήνετε να κρυώσουν.
- Αλείψτε ελαφρά τη σχάρα με ηλιέλαιο και επανατοποθετήστε το δοχείο συγκέντρωσης υγρών.
- Τοποθετήστε τα αχλάδια, τα νεκταρίνια και τα δαμάσκηνα στην επιφάνεια του grill, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 6-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
- Αναμείξτε την κρέμα τυριού με τη βανίλια.
- Ψιλοκόψτε τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια.
- Βάλτε τα φρούτα σε τέσσερα πιάτα του γλυκού και καλύψτε τα με μία κουταλιά της σούπας την κρέμα τυριού με βανίλια και πασπαλίστε με τα κομμάτια των ξηρών καρπών.
Υλικά:
1 φλιτζάνι μύρτιλα
2 κεσεδάκια επιδόρπια γιαουρτιού με γεύση λεμόνι
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα (πλήρες ή χαμηλών λιπαρών)
Κωνικές χάρτινες συσκευασίες (σαν καπελάκια πάρτι)
Εκτέλεση:
Στραγγίστε τα μύρτιλα, ρίχνοντας το χυμό τους σε ένα ποτήρι. Αφαιρέστε 1/3 από τα μύρτιλα και πολτοποιήστε την υπόλοιπη ποσότητα μαζί με 1 κουτ.σούπας χυμό σε ένα μικρό μπλέντερ. Ανακατέψτε το μείγμα που θα προκύψει με τα μύρτιλα που έχετε φυλάξει.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με το γάλα. Μέσα στις χάρτινες συσκευασίες ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα με το γιαούρτι και 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα με τα μύρτιλα και ανακατέψτε με ένα μαχαίρι. Όταν τελειώσετε, καλύψτε τις γρανίτες και τοποθετήστε τις στην κατάψυξη για να παγώσουν.
Όταν είναι έτοιμες, αφαιρέστε το καλούπι και απολαύστε!
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!