Μπισκότα με βρώμηxmas-sweets-8

(Συνταγή για 50 τεμάχια)

Υλικά:

250 γρ. Μαργαρίνη

250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. Νιφάδες βρώμης

150 γρ. Καστανή ζάχαρη

150 γρ. Δάκρυα σοκολάτας

10 γρ. Αλάτι

4 κουτ.σούπας κονιάκ

3 κουτ.σούπας μέλι

3 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

1 κουτ.σούπας κανέλα

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 ασπράδια

1 κουτ.γλυκού κοφτό τζίντζερ σκόνη

1 κουτ.γλυκού κοφτό μοσχοκάρυδο σκόνη

Εκτέλεση:

Έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου! Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα στέρεα υλικά και τα ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και τα 2 ασπράδια και τα ζυμώνουμε όλα μαζί! Μπορούμε να κάνουμε μπισκότα στρογγυλά ή με κουπάτ σε ό,τι σχέδιο θέλουμε!

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Cookies με λευκή-μαύρη σοκολάτα & γεμιστά μπισκότα Παπαδοπούλουxmas-sweets-10

Υλικά:

140 γρ. Τριμμένο μπισκότα

330 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσιες

250 γρ. Βούτυρο

150 γρ. Κουβερτούρα μαύρη

150 γρ. Σοκολάτα λευκή

70 γρ. Ζάχαρη άχνη

30 γρ. Κακάο πικρό

2 βανίλιες

1 πρέζα αλάτι

3 αυγά

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, ρίχνουμε το αλάτι, τα τριμμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί! Έπειτα βάζουμε τα 3 αυγά, το βούτυρο και τα ομογενοποιούμε όλα μαζί. Μπορούμε να δώσουμε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15-18 λεπτά! Λιώνουμε τη μαύρη κουβερτούρα σε μπεν μαρί με μια κουταλιά σπορέλαιο! Αφού παγώσουν τα μπισκότα, βουτάμε μισά μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα, τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μετά λιώνουμε με την ίδια διαδικασία τη λευκή κουβερτούρα και βουτάμε το άλλο μισό των μπισκοτών.

του Σεφ, Βασίλη Καστανιάxmas-sweets-2