Η γκρανόλα είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να έχετε ξηρούς καρπούς και σπόρους στη διατροφή σας και είναι το τέλειο “κινητό” πρωινό εάν είστε καθ’ οδόν.
Υλικά
100γρ. ανάμεικτοι ξηροί καρποί, όπως φουντούκια, αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
50γρ. κολοκύθα ή ηλιόσποροι, ή μείγμα και των δύο
200 γρ. porridge από ρολά βρώμης ή χοντρές νιφάδες βρώμης
25 γρ. αποξηραμένη καρύδα
1 κ.γ. χοντροτριμμένη κανέλα
5 κ.σ. μέλι
150γρ. ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα, όπως βύσσινα, χουρμάδες και βερίκοκα.
Εκτέλεση:
Βεβαιωθείτε ότι το εξάρτημα ανάδευσης βρίσκεται στη θέση του στο σκεύος, κατόπιν ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 175°C. Απλώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Μόλις ζεσταθεί το σκεύος, προσθέστε τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, τη βρώμη, την καρύδα και την κανέλα. Προσθέστε 3 κ.σ. μέλι και ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη στα 20 λεπτά.
Στο μεταξύ, κόψτε τα μεγάλα αποξηραμένα φρούτα σε κομμάτια. Μόλις τελειώσει ο χρόνος, προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα και το υπόλοιπο μέλι στο σκεύος και ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη για άλλα 10 λεπτά, έτσι θα ροδίσουν και θα μυρίσουν υπέροχα.
Βάλτε τη γκρανόλα πάνω στο ταψί με τη λαδόκολλα και αφήστε τη να κρυώσει. Σερβίρετε τη γκρανόλα είτε μόλις κρυώσει ή βάλτε την σε ένα σκεύος κλεισμένο αεροστεγώς και φυλάξτε τη για άλλη μέρα. Είναι νοστιμότατη με γιαούρτι και φρέσκα μούρα εποχής.
H συμβουλή του Jamie Oliver:
Πρωτοτυπήστε χρησιμοποιώντας διαφορετικούς συνδυασμούς ξηρών καρπών, φρούτων και σπόρων κάθε φορά που φτιάχνετε αυτή τη νόστιμη γκρανόλα. Θα βρείτε γρήγορα τους αγαπημένους συνδυασμούς σας.