Κυριακή πρωί, όλοι στο σπίτι, και το πλούσιο πρωινό έχει την τιμητική του. Η μικρή μου κόρη τρελαίνεται για τις βάφλες (όπως όλα τα παιδάκια άλλωστε) κι έτσι τις ετοιμάζω αρκετά συχνά. Αρκεί να έχεις ένα μηχάνημα που ψήνει βάφλες (για να έχουν τα χαρακτηριστικά τετραγωνάκια).
Υλικά
150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού baking powder
50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι εσάνς βανίλια
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σούπας από το μίγμα στη βαφλιέρα και ψήνουμε για 3’- 4’ την κάθε βάφλα.
Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει. Μαρμελάδα, παγωτό, μερέντα, μέλι, τυρί, ζαμπόν, αυγά, κλπ.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.