Κυριακή πρωί, όλοι στο σπίτι, και το πλούσιο πρωινό έχει την τιμητική του. Η μικρή μου κόρη τρελαίνεται για τις βάφλες (όπως όλα τα παιδάκια άλλωστε) κι έτσι τις ετοιμάζω αρκετά συχνά. Αρκεί να έχεις ένα μηχάνημα που ψήνει βάφλες (για να έχουν τα χαρακτηριστικά τετραγωνάκια).

Υλικά

150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 αυγό

1 κοφτό κουταλάκι γλυκού baking powder

50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

1 φλιτζάνι γάλα

1 κουταλάκι εσάνς βανίλια

1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

1 πρέζα αλάτιP9920338R

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σούπας από το μίγμα στη βαφλιέρα και ψήνουμε για 3’- 4’ την κάθε βάφλα.

Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει. Μαρμελάδα, παγωτό, μερέντα, μέλι, τυρί, ζαμπόν, αυγά, κλπ.P9920335R