Νόστιμα, σπιτικά ψωμάκια ολικής άλεσης που μπορείτε να τα κάνετε και υγιεινά σάντουιτς για το γραφείο ή για το σχολείο.
Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι που να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40’-45’ να φουσκώσει το ζυμάρι μας. Το ξαναζυμώνουμε και το χωρίζουμε σε 8 κομμάτια. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί με θήκες για muffins τις οποίες πρώτα τις έχουμε λαδώσει καλά.
Ξανασκεπάζουμε με την πετσέτα και τα αφήνουμε για άλλα 40’ να ξαναφουσκώσουν.
Τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο, για 25’-30’. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα καταναλώνουμε.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.