Όσο το κρύο κρατάει, οι σούπες είναι πάντα ευπρόσδεκτες σε ένα γεύμα. Αυτή η βελουτέ με φακές και σύγκλινο είναι πολύ χορταστική και νόστιμη.
Υλικά
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 καρότα ψιλοκομμένα
½ πράσο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια σύγκλινο Μάνης κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 φλιτζάνι τσαγιού φακές
1 κουτί τοματάκια (400 γραμ.)
7 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι ξερό
Αλάτι, μπούκοβο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το πράσο, το καρότο και το σκόρδο για 2’-3’. Προσθέτουμε το σύγκλινο και σοτάρουμε για άλλα 2’-3’.
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση, κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30’-40’ (μέχρι να μαλακώσουν καλά οι φακές).
Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά, αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και την πολτοποιούμε με ένα minipimer μέχρι να γίνει εντελώς λεία.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή κι αν θέλουμε προσθέτουμε και μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι σε κάθε πιάτο.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.