Το Σαββατοκύριακο έφτασε! Τέρμα οι δικαιολογίες, αυτή την Κυριακή θα ετοιμάσετε φαγητό για την οικογένεια ή την παρέα σας. Αν ψάχνετε για ένα φαγητό που να είναι «εύκολο» και «εντυπωσιακό» τότε σίγουρα προτιμήστε σουφλέ!
Τι θα χρειαστείτε:
- 1 kg στήθος κοτόπουλο ψημένο στο γκριλ, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μεσαία κομμάτια
- 2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα
- 3 φλιτζάνια μπρόκολο βρασμένο (τα μπουκέτα, δίχως τα κοτσάνια)
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 3 κουτ.γλυκού αλεύρι
- 2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
- 1 φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 κουτ.γλυκού φρέσκος χυμός λεμονιού
- ½ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
- Αλάτι, πιπέρι
Προθερμένετε το φούρνο στους 140 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι λιώστε σε μέτρια θερμοκρασία το βούτυρο και ρίξτε το αλεύρι. Μετά από 3 λεπτά προσθέστε το ζωμό του κοτόπουλου και το κρεμμύδι κι ανεβάστε τη θερμοκρασία έτσι ώστε το μείγμα να βράσει 3-4 λεπτά. Κατόπιν, χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατεύοντας περίπου για 10 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και το ένα φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα. Απλώστε το μπρόκολο σε πυρίμαχο σκεύος και ρίξτε τη μισή μπεσαμέλ, βάλτε από πάνω το κοτόπουλο και στη συνέχεια την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Προσθέστε τη τριμμένη φρυγανιά και το δεύτερο φλιτζάνι παρμεζάνα.
Βάλτε το σκεύος χαμηλά στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Όταν το σουφλέ είναι έτοιμο, γυρίστε τον φούρνο στο γκριλ ή στον αέρα για 1-2 λεπτά, μέχρι η τριμμένη φρυγανιά να πάρει χρυσό χρώμα.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!