Γρήγορο γλυκάκι με 4 μόνο υλικά. Το chili του δίνει μια πικάντικη νότα που ισορροπεί μοναδικά με τη γλύκα της σοκολάτας.
Υλικά
200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλικομμένη
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα στο multi
2 κουταλάκια καφέ σκόνη chili
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε τα μπισκότα και το chili κι ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 30’ να σφίξει λίγο. Πλάθουμε μπαλάκια με τα χέρια και τα κυλάμε σε κακάο, τρούφα, ινδοκάρυδο ή ότι άλλο μας αρέσει.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.