Αυτή τη συνταγή τη φτιάχνει η κόρη μου από ένα παιχνίδι που είχε με κάτι κουζινικά. Είναι πανεύκολη αλλά τόσο νόστιμη. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις σοκολατένιες μπουκίτσες που λιώνουν στο στόμα. Για αυτό έχει γίνει κι ένα από τα αγαπημένα κεράσματα όλης της οικογένειας.
Υλικά
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια κουβερτούρα
1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας petit beurre (225 γραμμάρια)
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Κακάο σκόνη ή τρούφες για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε μέσα στη ζεστή κρέμα την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα τρίβουμε πολύ καλά. Τα προσθέτουμε στο μπολ με την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα και προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου ½ ώρα για να σφίξει.
Βάζουμε το κακάο ή την τρούφα σε ένα βαθύ πιάτο. Πλάθουμε με το μίγμα μας μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε στο κακάο ή την τρούφα.
Οι μπουκίτσες σοκολάτας διατηρούνται στο ψυγείο (όχι ότι θα προφτάσουν να μείνουν για πολύ).
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.