Κάθε χρόνο, με το που περνούν οι Άγιες μέρες του Πάσχα, μένουν στο σπίτι μας καμιά δεκαριά σοκολατένια αυγά και κουνέλια που δεν ξέρω τι να τα κάνω. Σκέφτηκα λοιπόν να τα «ανακυκλώσω» κι έφτιαξα αυτά τα υπέροχα σοκολατάκια.
Υλικά
150 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
10 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
500 γραμμάρια σοκολάτα
30 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
½ φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμης
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα 10 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse και τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3’-5’ μέχρι να ροδίσουν καλά, ανακατεύοντας συχνά. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα αλέθουμε (όχι πολύ) στο multi.
Λιώνουμε τη σοκολάτα και το υπόλοιπο βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας τα αμύγδαλα και τις νιφάδες βρώμης κι ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε, με τη βοήθεια δύο μικρών κουταλιών, μικρές ποσότητες μίγματος σε ειδικά φορμάκια σιλικόνης για σοκολατάκια ή σε μικρά χαρτάκια για γλυκίσματα κι αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν και να σφίξουν καλά.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.