Τα ζυμαρικά αποτελούν την εύκολη και συνάμα δημιουργική λύση για γεύμα αφού υπάρχουν άπειρες επιλογές σε σάλτσες. Σε αυτή την εκδοχή οι πέννες αναμειγνύονται με κολοκύθι, προσούτο και πλούσιο τυρί κρέμα.
Υλικά
- 400γρ. πέννες
- 4 κολοκύθια
- 16 φέτες προσούτο (4 σε κάθε μερίδα)
- 300γρ. τυρί κρέμα
- άνηθος ψιλοκομμένος
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- χυμό από 1 λεμόνι
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πέννες σε μία κατσαρόλα με κοχλάζον αλατισμένο νερό. Όσο βράζουν ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκύθια σε μικρά κυβάκια.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα κολοκύθια ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα, το χυμό λεμόνιού, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Παίρνουμε νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και το προσθέτουμε στο τηγάνι να αραιώσει λίγο η σάλτσα.
Τέλος, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό από τα ζυμαρικά αν χρειαστεί.
Σερβίρουμε με το προσούτο και πασπαλίζουμε με άνηθο.