Ξεχάστε την έννοια του κλασσικού σκορδόψωμου!Το παρακάτω θα σας εντυπωσιάσει καθώς είναι τέλειο για ορεκτικό ή συνοδευτικό σε λευκό κρασί. Εκτός του ότι είναι αρκετό εύκολο σαν διαδικασία μπορεί να συνοδευτεί με μια σαλάτα μόνο.

Υλικά

  • 1 καρβέλι ψωμί, προζύμι κατά προτίμηση
  • ¾ φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • Σκόρδο λιωμένο
  • 100g  ανάλατο βούτυρο λιωμένο
  • ⅜ κ.γ. αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε μαζί με το σκόρδο και το αλάτι  για να πάρει γεύση. Κόβουμε το ψωμί ως εξής: πρώτα κάθετα αλλά όχι μέχρι το κάτω μέρος και μετά οριζόντια για να δημιουργήσουμε τετραγωνάκια σε μπουκίτσες. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα μας ανοίγουμε κάθε κομμάτι και τοποθετούμε μέσα λίγο από το μείγμα με το βούτυρο και λίγο τυρί. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.