Η παραλία σου ανοίγει την όρεξη και θέλεις να φας κάτι υγιεινό, νόστιμο, εύκολο αλλά και γρήγορο. Διαφορετικές επιλογές για σάντουιτς που ταιριάζουν για όλα τα γούστα. Ξεχάστε λοιπόν τα κλασσικά σάντουιτς με γαλοπούλα, τυρί, ντομάτα και μαγιονέζα, καιρός να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό.

Σάντουιτς με κοτόπουλο και σάλτσα μουστάρδας

a

Ψωμί χωρίς γλουτένη επιλογής
Κίτρινο τυρί
Κομμάτια κοτόπουλο ψημένα
Λάχανο
Μουστάρδα Aioli (συνταγή παρακάτω)
Για την Μουστάρδα Aioli:
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
1 Κρόκο αυγού
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση

Προσθέτουμε τη μουστάρδα Ντιζόν, τον κρόκο αυγού και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Τέλος, προσθέτουμε τη μουστάρδα. Τοποθετούμε τις φέτες ψωμί στο φούρνο και ψήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές οι φέτες. Προσθέτουμε το τυρί και στη συνέχεια αφήνουμε τις φέτες για 3 λεπτά ακόμα στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το λάχανο και τη μουστάρδα Aioli.

Μεσογειακό ψημένο σάντουιτς με τυρί

b

Υλικά

2 φέτες χωριάτικο ψωμί άσπρο ή προζύμι ψωμί

1 κουταλιά της σούπας λάδι

60 γρ. ψιλοκομμένη μοτσαρέλα

30 γραμμάρια φέτα

2 φλιτζάνια ​​σπανάκι

4 φέτες ντομάτας

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες μαύρες ελιές

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό

1/4 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο (περίπου 1/3 σκελίδα)

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε και σοτάρουμε το σκόρδο με το σπανάκι για 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βασιλικό. Στη συνέχεια φτιάχνουμε το σάντουιτς, βάζουμε μια φέτα ψωμί απλώνουμε τη μοτσαρέλα, τη φέτα, τις ντομάτες, το μείγμα με τον βασιλικό, ξανά άλλη μια στρώση από ντομάτες, ελιές και κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βάζουμε από πάνω την άλλη φέτα από το ψωμί. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και προσθέτουμε το σάντουιτς μαγειρεύοντας το για 3 λεπτά μέχρ να ροδίσει και από τις 2 πλευρές.

Σάντουιτς με κοτόπουλο Caesar και μπέικον

c

Υλικά

1/2 φλιτζάνι σάλτσα Caesar

Μισό στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια

1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

4 φέτες μπέικον

1 μπαγκέτα πολύσπορη

1/2 φλιτζάνι ​​σπανάκι

12 λιαστές ντομάτες

60 γρ παρμεζάνα

Μαύρο πιπέρι, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου αφού πρώτα τα έχουμε πασπαλίσει με αλάτι,πιπέρι και λάδι. Ψήνουμε και το μπέικον για 10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Όσο ο φούρνος είναι ακόμα ζεστός κόβουμε στη μέση το ψωμί και το ψήνουμε για 5 λεπτά. Μόλις το αφαιρέσουμε προσθέτουμε και στα δύο κομμάτια από το ψωμί το dressing, το σπανάκι, τις λιαστές ντομάτες, το τη παρμεζάνα, το μπεικον και το κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και στη συνέχεια λίγο σπανάκι ακόμα. Κλείνουμε το σάντουιτς με την άλλη φέτα ψωμιού.