Η θερμοκρασία ανεβαίνει κι αναζητούμε όλο και πιο συχνά τη δροσιά της βεράντας μας ή της αυλής μας. Η γνωστή σε όλους μας, ισπανικής καταγωγής σανγκρία, είναι ότι καλύτερο για να συνοδέψει τις βραδιές με φίλους. Ένα δροσερό, γλυκό κόκκινο κρασί με φρούτα που έχει πάρει το όνομα του από την ισπανική και πορτογαλική λέξη για την «αιματοχυσία» λόγω του σκούρου, κόκκινου χρώματος του κρασιού.
Υλικά
1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί (750 ml)
660 ml Sprite (δύο κουτάκια)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
2-3 ξύλακια κανέλας
1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ή κανάτα βάζουμε το κρασί και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Πλένουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε το μήλο σε φέτες.
Προσθέτουμε στο μπολ ή την κανάτα το μήλο, το πορτοκάλι, τη Sprite και τα ξυλαράκια κανέλας.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει καλά και να αναμιχθούν τα αρώματα της.
Σερβίρουμε τη σανγκρία δροσερή κι αν θέλουμε προσθέτουμε στα ποτήρια ψιλοκομμένες φέτες μήλου και πορτοκαλιού.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.