Μια φίλη μου το λέει και σασίμι της τεμπέλας. Το σούσι το λατρεύουμε οικογενειακώς και δεν χάνουμε ευκαιρία να το φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι ή να πάμε να το απολαύσουμε σε κάποιο εστιατόριο.
Επειδή όμως τα παιδιά το λατρεύουν, είναι υγιεινό και νόστιμο, αυτό το πιάτο το ετοιμάζω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα κι όλο τσακώνονται ποια θα πρωτοφάει (αν είναι δυνατόν)!
Υλικά
600-800 γραμμάρια φιλέτο φρέσκος σολομός χωρίς πέτσα
Σάλτσα σόγιας
Λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά με νερό το φιλέτο το σολομού. Το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε πολύ μικρά και λεπτά κομμάτια και το σερβίρουμε σε πιατέλα.
Το περιχύνουμε με μπόλικη σάλτσα σόγιας κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι και το τσακίζουμε!
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.