Μία γρήγορη κι εύκολη σαλάτα ζυμαρικών

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια ζυμαρικά βιδούλες (ή όποιο άλλο κοντό ζυμαρικό προτιμάτε, πένες, φιογκάκια, κλπ)

300 γραμμάρια φιλέτο τόνου σε λάδι (κονσέρβα)

140 γραμμάρια καλαμπόκι (1 μικρή κονσέρβα)

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο + 1 επιπλέον κουταλιά της σούπας

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

Χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες επάνω στη συσκευασία τους.

Τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με την 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε το φιλέτο τόνου (το οποίο έχουμε πρώτα στραγγίσει) και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζουμε και το καλαμπόκι και το προσθέτουμε στο μπολ. Χτυπάμε στο multi το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξύδι.

Προσθέτουμε στο μπολ, με τον τόνο και το καλαμπόκι, τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε με το ελαιόλαδο και το ξύδι.

Ανακατεύουμε και πάλι και σερβίρουμε. Αυτή η σαλάτα τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.