Η σαλάτα πάντα αποτελεί την τέλεια λύση για ένα ελαφρύ γεύμα. Σε αυτή τη συνταγή η κατσαρή σαλάτα παντρεύεται με το παραδοσιακό μανούρι, το ιταλικό προσούτο και τη λιαστή ντομάτα. Μια τέλεια ισορροπία γεύσεων!
Υλικά
1 πράσινη κατσαρή σαλάτα
1 λόλα κόκκινη
1 λόλα πράσινη
6 φέτες προσούτο ψιλοκομμένες
100 γραμμάρια μανούρι κομμένο σε κυβάκια
5-6 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις σαλάτες, τις στραγγίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα πακέτο έτοιμη φρέσκια σαλάτα.
Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας βάζουμε τις πρασινάδες, το προσούτο, το μανούρι, τις λιαστές τομάτες, αλατίζουμε κι ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε μία γυάλα το λάδι με το ξύδι, σκεπάζουμε με το καπάκι κι ανακινούμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Περιχύνουμε με το λαδόξυδο τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.