Μια νόστιμη κι εύκολη ιδέα για ένα ελαφρύ και δροσερό γεύμα, τώρα που η ζέστη έχει «χτυπήσει κόκκινο».

ΥλικάIMG_7282

250 γραμμάρια τρίχρωμες πένες

2-3 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες

12 τοματίνια κομμένα στα δύο

1 φλιτζάνι τσαγιού flakes παρμεζάνας

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο +1 κουταλιά σούπας

1 σφηνάκι βαλσαμικό ξύδι

1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά.

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τοματίνια και τα κόβουμε. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τις πένες και προσθέτουμε και την παρμεζάνα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.IMG_7286

Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξύδι και τη ρίγανη σε ένα βαζάκι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.IMG_7298

Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε. Τρώγεται κρύα αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.IMG_7295