Μια νόστιμη κι εύκολη ιδέα για ένα ελαφρύ και δροσερό γεύμα, τώρα που η ζέστη έχει «χτυπήσει κόκκινο».
Υλικά
250 γραμμάρια τρίχρωμες πένες
2-3 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
12 τοματίνια κομμένα στα δύο
1 φλιτζάνι τσαγιού flakes παρμεζάνας
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο +1 κουταλιά σούπας
1 σφηνάκι βαλσαμικό ξύδι
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τοματίνια και τα κόβουμε. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τις πένες και προσθέτουμε και την παρμεζάνα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξύδι και τη ρίγανη σε ένα βαζάκι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε. Τρώγεται κρύα αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.