Η πράσινη σαλάτα είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα, αλλά συχνά φαίνεται βαρετή. Στην πραγματικότητα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τους πιο δημιουργικούς συνδυασμούς. Σε αυτή τη συνταγή η πράσινη σαλάτα αποκτά τα σούπερ θρεπτικά συστατικά του τόνου και του παραδοσιακού τυριού της Κύπρου, το χαλούμι.
Υλικά
- Ανάμεικτα πράσινη σαλάτα
- ντοματίνια
- Χαλούμι κομμένο σε κομμάτια
- Φιλέτο τόνου
- Άσπρο σουσάμι
- Μαυροκούκι
- Σιρόπι βαλσαμικό
Εκτέλεση
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε λίγο από το λευκό και λίγο από το μαύρο σουσάμι και τα ανακατεύουμε. Καλύπτουμε όλες τις πλευρές του τόνου με το σουσάμι. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει πολύ καλά τσιγαρίζουμε τον τόνο 1’ από κάθε πλευρά ίσα ίσα να πάρει χρώμα (θέλουμε να κρατάει υγρασία μέσα).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη τον τόνο.
Κόβουμε το χαλούμι σε κομματάκια και σε ένα τηγάνι που έχουμε βάλει αρκετό ελαιόλαδο τα ρίχνουμε να τηγανιστούν. Είναι έτοιμα όταν κι αυτά ροδίσουν λίγο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη σαλάτα με το σιρόπι και λίγο από τα δύο είδη σουσαμιού.
Σερβίρουμε τη σαλάτα με τα ντοματίνια και τα χαλούμια περιμετρικά και κόβουμε το φιλέτο του τόνου σε πλάγιες φέτες και τοποθετούμε στην κορυφή.