Είπαμε, πρέπει να τρώμε και υγιεινά κάποιες φορές. Υγιεινά όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα κι άνοστα. Αυτή η σαλάτα με φακές και τόνο είναι ένα θρεπτικό, χορταστικό πιάτο.
Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού φακές ψιλές
1 κονσέρβα τόνος σε ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας έτοιμη σάλτσα pesto
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ξύδι
Αλάτι
½ φλιτζάνι του καφέ chives ψιλοκομμένα
1 μπολ-ντάκος (αν δεν βρείτε μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε 6-7 ντακάκια)
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να μαλακώσουν αλλά να «κρατάνε» λίγο (25’-30’) και τις σουρώνουμε.
Βάζουμε μέσα στο μπολ-ντάκο τις φακές και τον τόνο που τον έχουμε πρώτα στραγγίξει από το λάδι του.
Χτυπάμε στο multi ή σ’ ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το ξύδι το αλάτι και το pesto και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα. Γαρνίρουμε με τα ψιλοκομμένα chives και σερβίρουμε.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.