Αν δεν έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο όσπριο, κάντε την αρχή με την ακόλουθη συνταγή και κάντε κάτι ωφέλιμο για τον οργανισμό σας! Ειδικά, ο συνδυασμός με τόνο, δεν είναι μόνο θρεπτικός αλλά και πεντανόστιμος!
Τι θα χρειαστείτε:
250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουτ.σούπας μουστάρδα
ελαιόλαδο
αλάτι
Βράζετε τα φασόλια σε μέτρια θερμοκρασία και τα ξεπλένετε πολύ καλά. Βάλτε τα φασόλια στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζετε τα μαυρομάτικα, ρίχνετε από πάνω τον τόννο, το κρεμμύδι και τον άνηθο. Σε ένα ξεχωριστό σκεύος ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά για το dressing (ελαιόλαδο, χυμό από λεμόνια και μουστάρδα). Ρίχνετε το dressing και προσθέτετε αλάτι. Δοκιμάστε για να διαπιστώσετε αν χρειάζεται κι άλλο λεμόνι. Διαφορετικά, είστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!