Τώρα που το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά, θέλουμε ένα δροσερό πιάτο που ετοιμάζεται γρήγορα. Αυτή η σαλάτα είναι η ιδανική λύση (ιδίως αν μας έχει περισσέψει κοτόπουλο από προηγούμενο γεύμα).
Υλικά
1 μεγάλη πράσινη κατσαρή σαλάτα (ή κόκκινη)
1 ματσάκι ρόκα
2 φιλέτα κοτόπουλο ψημένο στη σχάρα και κομμένο σε μικρά κυβάκια
10-15 τοματίνια
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
200 γραμμάρια ανθότυρο
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι τσαγιού βαλσαμικό ξύδι
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά την κατσαρή σαλάτα, τη στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε. Κάνουμε το ίδιο και με τη ρόκα. Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στα 2. Παράλληλα στραγγίζουμε το καλαμπόκι από τα υγρά του.
Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας βάζουμε τις πρασινάδες,, το κοτόπουλο, τα τοματίνια και το καλαμπόκι.
Αλατίζουμε, και προσθέτουμε το ανθότυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε σε μία γυάλα το λάδι με το ξύδι, σκεπάζουμε με το καπάκι κι ανακινούμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Περιχύνουμε με το λαδόξυδο τη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.