Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πάντα τη διάθεση να μπούμε στην κουζίνα και να μαγειρέψουμε. Θέλουμε όμως να χορτάσουμε την πείνα μας. Τα σάντουιτς είναι μια εύκολη λύση και μπορούν άνετα να αντικαταστήσουν ένα μεσημεριανό γεύμα. Επίσης αν κοπούν σε μικρότερα κομμάτια μπορούμε να τα σερβίρουμε και στο μπουφέ πάρτι.
Υλικά (για 2 σάντουιτς)
1 ψωμί-μπαγκέτα
4 φέτες καπνιστό ζαμπόν μπούτι
200 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φύλλα σαλάτας
Μερικά φύλλα ρόκα
1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
½ κουταλιά σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση
Σε ένα φλιτζάνι ή μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα.
Κόβουμε τις δύο άκρες της μπαγκέτας (γωνίες τις οποίες δεν θα χρησιμοποιήσουμε) και μετά την κόβουμε στη μέση. Την ανοίγουμε κατά μήκος και αλείφουμε τις δύο πλευρές του ψωμιού με το μίγμα μαγιονέζας-μουστάρδας. Στρώνουμε αρχικά τα φύλλα σαλάτας, μετά τις φέτες καπνιστού ζαμπόν, τη γραβιέρα Κρήτης και τέλος τα φύλλα ρόκας.
Κλείνουμε το σάντουιτς και σερβίρουμε.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.