Ένα πολύ εύκολο φαγητό που με μερικές «πινελιές» γίνεται όνειρο!!! Ιδανικό για το Κυριακάτικό σας τραπέζι.
Υλικά (για 4 άτομα)
1 μικρό ρολό κοτόπουλο γεμιστό (θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε μεγάλα κρεοπωλεία)
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
1 σφηνάκι μικρό πετιμέζι
1 φλιτζάνι τσαγιού κουσκούς
2 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό βραστό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στη γάστρα το ρολό κοτόπουλο αφού πρώτα το έχουμε ξεπλύνει καλά με νερό και το έχουμε σκουπίσει με χαρτί κουζίνας.
Στο multi χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με το μίγμα το ρολό κοτόπουλο και κλείνουμε τη γάστρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 200ο βαθμούς, φούρνο για 1 ½ ώρα.
Ανοίγουμε τη γάστρα, προσθέτουμε το κουσκούς και το βραστό νερό, ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε πάλι τη γάστρα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20’-25’ κι ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει το κουσκούς κι απορροφηθεί τα υγρά του φαγητού μας. Αν όχι, ψήνουμε λίγο ακόμα.
Ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε άλλα 5’-10’ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του ρολού κοτόπουλο.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.